Saftiga sommarfrukter gratinerade med luftig vaniljkräm, det lämnar ingen gottegris kallsinnig.
Ingredienser
2 vaniljstänger
4 äggulor
100 g socker
Fett till formarna
4 nektariner
100 g pinjenötter
Instruktioner
Skär vaniljstängerna på längden, skrapa ur kärnorna med en knivspets. Vispa ihop äggula, socker och vaniljfrön i en rostfri bunke. Värm upp i hett vattenbad och vispa tills massan är ljus och pösig. Låt gratängkrämen svalna, rör om emellanåt.
Smörj fyra små gratängformar. Skölj nektarinerna och torka av dem. Skär frukterna i halvor, avlägsna kärnan, skär halvorna i klyftor. Fördela klyftorna i formarna.
Sätt på ugnsgrillen. Häll gratängkrämen över frukterna, strö över pinjenötterna. Gratinera dem gyllenbruna mitt i ugnen 5-8 minuter. Pudra gärna över lite florsocker.