Nektaringratäng med pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Saftiga sommarfrukter gratinerade med luftig vaniljkräm, det lämnar ingen gottegris kallsinnig.

Ingredienser

  • 2 vaniljstänger
  • 4 äggulor
  • 100 g socker
  • Fett till formarna
  • 4 nektariner
  • 100 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skär vaniljstängerna på längden, skrapa ur kärnorna med en knivspets. Vispa ihop äggula, socker och vaniljfrön i en rostfri bunke. Värm upp i hett vattenbad och vispa tills massan är ljus och pösig. Låt gratängkrämen svalna, rör om emellanåt.
    2. Smörj fyra små gratängformar. Skölj nektarinerna och torka av dem. Skär frukterna i halvor, avlägsna kärnan, skär halvorna i klyftor. Fördela klyftorna i formarna.
    3. Sätt på ugnsgrillen. Häll gratängkrämen över frukterna, strö över pinjenötterna. Gratinera dem gyllenbruna mitt i ugnen 5-8 minuter. Pudra gärna över lite florsocker.
    4. Servera gratängerna varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben