Nennes grova limpor

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Underbara Solroskärnor brukar bli gröna när man har i dom i fil och bikarbonatsdeg men de smakar lika gott för det.

Ingredienser

  • 1 lit filmjölk 3%
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1/4 dl bikarbonat
  • 1 3/4 dl brödsirap
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa två avlånga formar, ca 2 liter. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Fördela den lösa smeten i formarna och sätt in direkt i ugnen i 180 grader i ca 70 min.
    2. Bröden är godast om de får "vila" en dag, MEN är goda ljumna oxå....

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben