Nettans Matbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Gott och saftigt matbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst (blå)
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 3 dl havregrynsgröt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sirap
  • 1 dl russin
  • ca 1 kg vetemjöl special fullkorn
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst och vatten, tillsätt gröt och låt det blandas ordentligt i assistenten. Tillsätt övriga ingredienser. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
    2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll ut degen och forma till en stor bulle.
    3. Grädda 15 minuter på 200 grader, sänk temperaturen till 150 grader, täck brödet med en bit aluminiumfolie och låt grädda ytterligare 1 timme. Låt brödet svalna under duk.

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8
    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    4
    1 h 30 min
    3

    Kommentarer (1)

    ingemar75 10 februari 2011

    Har bakat tre gånger. Blir godare och godare. Tack för receptet. Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben