Ninas gulaschsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar

Supergod tillsammans med vitlökscrème fraiche och ett gott bröd.

Ingredienser

  • ½ kg nöt- eller älgkött
  • 3 gula lökar
  • 3-4 blandade paprikor
  • 1 kg morötter
  • 4-5 potatisar
  • 2 buljongtärningar (1 höns- och 1 grönsakstärning)
  • 1 burk krossade tomater (ca 3 dl)
  • 2-2 ½ l vatten
  • ½ flaska het chilisås (ca 1 dl)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Kajennpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet och löken. Krydda, men ej för mycket - bättre att krydda senare när alla ingredienser är med. Täck med vatten. Sjud i 1½ timme.
    2. Hacka paprikor, potatisar och morötter till lagom stora bitar. Tillsätt dessa samt resterande av ingredienserna och låt alltsammans sjuda i 2 timmar.
    3. Smaka av - tillsätt eventuellt mer kryddor och salt.
    4. Serveras med vitlökscrème fraiche eller ej smaksatt crème fraiche.
    5. Gott bröd och god ost till - mums.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben