No chop chilli con carne

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod chilli con carne som går snabbt att göra då man inte ens behöver plocka fram skärbräda och kniv. Det ar bara att öppna konservburkar och blanda ihop och koka.

Ingredienser

  • 750 g oxfärs eller kalkon köttfärs
  • 2 msk olja (grönsaks-)
  • 1 burk fransk löksoppa (350 g)
  • 1 msk chilli pulver
  • 2 tsk spiskummin
  • ½ tsk svart peppar
  • 1 nypa kanel
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 burk tomatpure (150g)
  • 200 g (6½ oz) passata
  • 2 burkar osköljda röda kidney bönor (400g per burk)
  • Till servering
  • Riven cheddar ost
  • Guacamole
  • Graddfil
  • Tortilla chips
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen i oljan i en stor kastrull på medelvärme i 5-7 minuter. Mosa med en gaffel så att alla klumpar bryts upp.
    2. Häll i den franska löksoppan och fortsätt att koka på medelvärme i 5 minuter. Rör i de övriga ingredienserna och koka i 5-10 minuter.
    3. Servera med ost, guacamole, gräddfil och tortilla chips eller varför inte vitlöksbröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 8 oktober 2008

    Jätte gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben