Nöt- och bananmuffins

Serverar: 12 portioner

Bakat med både fibrer och protein. Allra godast är muffinsen nybakade och något avsvalnade. 210 kalorier per muffins 14 g fett 3 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 dl vetekli
  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 150 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g nötter, tex mandel, pecan-eller hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt. Koka upp vattnet, häll det över vetekliet. Mosa bananen i en stor skål, tillsätt ägg och socker, vispa pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt smör, vetekli, vaniljsocker, kanel och salt till smeten. Sikta i mjöl blandat med bakpulvret. Blanda med stora tag med en slickepott.
    2. Fyll muffinsformarna med smeten, toppa med hackade nötter. Baka mitt i ugnen 20 minuter. Lossa muffinsen från plåten och låt dem svalna något innan du serverar dem.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben