Bakat med både fibrer och protein.
Allra godast är muffinsen nybakade och något avsvalnade.
210 kalorier per muffins
14 g fett
3 g protein
18 g kolhydrater
Ingredienser
1 dl vatten
1 dl vetekli
1 banan
2 ägg
1 ½ dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
½ tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g nötter, tex mandel, pecan-eller hasselnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
Koka upp vattnet, häll det över vetekliet. Mosa bananen i en stor skål, tillsätt ägg och socker, vispa pösigt.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt smör, vetekli, vaniljsocker, kanel och salt till smeten.
Sikta i mjöl blandat med bakpulvret. Blanda med stora tag med en slickepott.
Fyll muffinsformarna med smeten, toppa med hackade nötter. Baka mitt i ugnen 20 minuter. Lossa muffinsen från plåten och låt dem svalna något innan du serverar dem.