Nöt- och chokladtårta med vit chokladmousse

Serverar: 12 portioner

Underbart god!

Ingredienser

  • Chokladtårta
  • 130 g socker
  • 170 g smör
  • 3 ägg
  • 170 g mörk choklad (72 % exempelvis Araguani från Valrhona)
  • 50 g mjöl
  • 2 dl blandade, hackade nötter
  • Vit chokladmousse
  • 500 g grädde
  • 150 g vit choklad
  • 500 g grädde
  • Instruktioner

    1. Chokladtårtan: Vispa smör och socker lätt och luftigt cirka 5 minuter. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
    2. Smält chokladen i en plastskål, enklast i mikro på låg effekt. Vänd försiktigt ner chokladen och mjölet, häll i en smord form (26 cm i diameter). Häll på nötterna och grädda i 175 grader under cirka 30 minuter.
    3. Chokladmousse: Koka upp 500 g grädde och häll den över chokladen. Rör till en slät smet, tillsätt resten av grädden och rör smeten slät igen. Låt stå i kylen till nästa dag innan den vispas upp till ett lätt och luftigt skum.
    4. Häll eller bred chokladsmeten på den kalla kakan och dekorera vackert innan den avnjuts!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben