Nöt- och fikonkakor

Serverar: 15 portioner

Naggande goda kakor med nötsmak som fylls med fikonmarmelad. Väldigt goda att servera med vispad grädde.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning
  • 250 g fikonmarmelad
  • 50 g valnötskärnor, grovhackade
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en deg. Lägg undan 1/4 av degen till senare. Fördela resterande deg i 15 aluminiumformar och tryck ut tunt. Fördela marmeladen och de grovhackade valnötterna i formarna. Dela den sparade degen i 15 bitar. Rulla varje bit till en boll och tryck ut till ett lock i handen. Täck kakorna med locken och nyp till i kanterna.
    3. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 12 minuter. Låt svalna i formarna. Vänd ut kakorna försiktigt och pudra över florsocker vid servering. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben