Nötkaka

Serverar: 8 portioner

Laktosfri-glutenfri-tag hermesetas så blir den sockerfri! Snabb kaka med 3 ingredienser. Kanongod!

Ingredienser

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att med bakplåtspapper täcka bottnen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Lägg hela pappersarket på bottnen och kläm fast ringen. Låt papperet som hamnar utanför vara kvar. Det fångar upp det som eventuellt kan läcka ur formen. Smöra botten och kanter.
    2. Blanda nötter, ägg och strösocker i en matberedare med monterade knivar. Låt den arbeta tills nötkärnorna är finhackade. Saknas matberedare finhacka nötterna och blanda ner dem i en välvispad smet av ägg och socker.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 15 minuter i 175 graders ugnsvärme.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben