Nötkaka

Nötkaka med god fyllning ett recept från året 1966.

Ingredienser

  • Smet
  • 100 g milda
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl hasselnötskärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl skorpsmulor
  • Fyllning
  • 1½ dl syrlig aprikosmarmelad eller äppelmos
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och låt det svalna.
    2. Mal nötterna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt margarinet. Blanda nötter, bakpulver och skorpmjöl och rör ner det i smeten.
    3. Fyll hälften av en mycket väl smord rund form eller stekpanna.
    4. Grädda den knappt färdig i ca 15 minuter i 175°C.
    5. Ta ut kakan, bred över fyllningen och därefter resten av smeten.
    6. Placera kakan på ett galler mitt i ugnen och grädda den färdig i ca 25 minuter.
    7. Stjälp upp kakan när den svalnat något och vänd den rätt.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (1)

    Blondie76 11 september 2010

    kakan blev mycket god o omtyckt av hela familjen..den måste vi bara fler gånger...:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben