Nötkaka med kesogrädde

Serverar: 8 portioner

En nyttig variant av kaka

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl skorpsmulor
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 3 dl filmjölk
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl keso
  • 2-3 röda äpplen
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl lättsockrat äppelmos
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna, blanda dem med grahamsmjöl, skorpsmulor och bakpulver.
    2. Smält smör och blanda i honung och filmjölk.
    3. Blanda ihop torra och våta ingredienser väl. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda ca 45 minuter på 200 grader.
    4. Låt kakan kallna, dela den i två delar och bred äppelmos emellan.
    5. Blanda vispad grädde och keso, bred det över kakan. Garnera med äppelklyftor med skalet kvar.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben