Nötkaka med kesogrädde
Serverar:
8 portioner
En nyttig variant av kaka
Ingredienser
100 g hasselnötter
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 dl skorpsmulor
1 1/2 msk bakpulver
75 g smör
1 1/2 dl flytande honung
3 dl filmjölk
Garnering
1 dl vispgrädde
1 dl keso
2-3 röda äpplen
Fyllning
1 1/2 dl lättsockrat äppelmos
Instruktioner
Mal nötterna, blanda dem med grahamsmjöl, skorpsmulor och bakpulver.
Smält smör och blanda i honung och filmjölk.
Blanda ihop torra och våta ingredienser väl. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda ca 45 minuter på 200 grader.
Låt kakan kallna, dela den i två delar och bred äppelmos emellan.
Blanda vispad grädde och keso, bred det över kakan. Garnera med äppelklyftor med skalet kvar.
Liknande recept
Nötkakor
1 h
60
Nötkakor med nougatfyllning
2.5
1 h
15-18
Nötkaka med kaffe och apelsin
1
Kolaglaserad nötkaka
45 min
10-12
Gustav V:s nötkaka
1 h
8-10
Krisp nötkakor
5
20 min
16
Nötkakor
1 h 30 min
40
Nötkakor
3
12
1
Nötkakor
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!