Nötkaka med nutellatopping

Serverar: 1 portioner

Nötälskarens drömkaka och säkert för en del andra också!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Ca 2 dl hasselnötter, 150 g
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Topping
  • 1½ dl Nutella, hasselnötskräm
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter.
    2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm tills vätskan är rumstempererad. Mal nötterna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt de malda nötterna och vätskan. Rör varsamt till en slät smet.
    3. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Stjälp sedan upp den att kallna under formen eller bakduk.
    4. Värm nutellakrämen över varmt vattenbad tills den är lätt rinnande. Ringla krämen över kakan och strö över hackade hasselnötter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben