Nötrulader med gräddsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En gammaldags söndagsmiddag

Ingredienser

  • 1 kg nötinnanlår, 12 tunna skivor
  • 12 ansjovisfiléer
  • 1 gul lök, finskuren
  • Smör
  • Sås
  • 3 dl vatten eller steksky
  • 1-2 köttbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl rödvin
  • Till avsmakning av såsen
  • Ansjovisspad
  • Portvinsgelé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör och dekor
  • Citron
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Banka ev ut köttskivorna. Fördela ansjovis och lök. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
    2. Bryn ruladerna runt om. Lägg över dem i gryta och vispa ev ur stekpannan med vatten. Häll vätskan över köttet och tillsätt smulad buljongtärning. Låt småkoka ca 20 min eller tills ruladerna är möra.
    3. Ta upp dem ur grytan. Tillsätt grädden och vetemjölet utrört i vinet. Lätt tillbaka ruladerna och låt småputtra ett par min till. Smaka av.
    4. Bjud ex ostgratinerat potatismos till liksom kokta morötter som smörrullas i het stekpanna. Lingonsylt är inte heller fel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben