Nötrullader med äpple- och västerbottensost

Serverar: 4-6 portioner

Sötma och sälta i en skön förening som serveras med krämig potatispuré och skysås.

Ingredienser

  • 700 g nötinnanlår i tunna skivor
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 dl smörgåsgurka
  • 2 msk hackad färsk timjan alt. 2 tsk torkad
  • 2 dl grovriven västerbottensost
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • Sås
  • Sky från köttet
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk gelé
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 3-4 msk maizenaredning
  • Potatispuré
  • 700 g mandelpotatis
  • 2 dl gräddmjölk (1 dl mjölk + 1 dl grädde)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Servering
  • Lättkokta gröna bönor med olivolja och flingsalt
  • Gelé
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttskivorna mellan smörpapper med tex en stekpanna. Salta och peppra generöst. Hacka äpple, lök och smörgåsgurka fint. Blanda det med timjan och den rivna osten.
    2. Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop. Fäst med en cocktailpinne och salta och peppra på utsidan. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och bryn rulladerna runtom så att de får fin färg.
    3. Häll på vin och fond och låt det sjuda under lock i ca 30-40 minuter tills köttet är mört. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
    4. Sila skyn i en kastrull. Tillsätt grädden, gelé och soja och låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Smaka av, kanske behövs salt och peppar. Red av med maizenaredningen.
    5. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet. Hetta upp gräddmjölken med smöret och tillsätt det i kastrullen medan du mixar med stavmixer till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
    6. Häll såsen runt rulladerna och dekorera med timjan. Servera med potatispuré, gelé och lättkokta gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben