Nöttårta med chokladfrostning

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Låter också gott

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vetemjöl
  • Chokladfrostning
  • 50 g margarin eller smör
  • 3 dl florsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 msk grädde eller vatten
  • 1 äggvita
  • Garnering
  • Kanderade blommor t ex syrener
  • Instruktioner

    1. En ofylld saftig nötkaka täckt med chokladfrosting ­ det engelska ordet för glasyr. Den mörka glasyren vill man gärna lätta upp med en ljus garnering, tex kanderade blommor, d v s doppade i sockerlag. De finns i välsorterade godisbutiker.
    2. Bottnen: Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötterna med bakpulver och mjöl och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna.
    3. Frostingen: Smält fettet i en kastrull. Tag kastrullen från värmen. Blanda i florsocker, kakao och grädde eller vatten. Rör tills smeten är kall. Vispa vitan till fast skum och blanda i den. Bred frostingen över kakan. Garnera med kanderade blommor.
    4. Ugnstemperatur 175º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben