Nöttårta med citruskräm

Låter kanongott!

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 3 dl socker
  • 7 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 250 g kesella
  • ¾ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • Rivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna och blanda med sockret. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner nötblandningen. Rita upp två tallriksstora rundlar på varsin plåt. Bred ut smeten i rundlarna och grädda bottnarna tills de känns torra, i 175 grader ca 20 minuter. (Byt plats på plåtarna efter halva tiden.) Låt bottnarna kallna helt.
    2. Fyllning: Vispa grädden riktigt fast. Blanda kesella med övriga ingredienser. Vispa ihop kesellakrämen med grädden. Lägg ihop bottnarna med krämen emellan. Sikta över florsocker. Garnera med t ex citronskivor eller färska bär.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben