Nöttårta med rabarbermousse

Serverar: 6-8 portioner

Fantastiskt god och fräsch tårta! Tar lite tid och är lite omständlig men resultatet blir desto bättre.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 200 g nötter
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Fyllning
  • 300 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 5 gelatinblad
  • 1 äggula
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor
  • 3 dl grädde
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Jordgubbar
  • Flisad choklad
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna. Vispa äggvitorna till skum och blanda i socker och nötter försiktigt.
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbara kanter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Låt kallna.
    3. Ta bort form och botten, lägg nötbottnen på ett tårtfat och sätt tillbaka kanten på formen runt tårtbotten igen.
    4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela rabarberna i småbitar. Koka dem tillsammans med sockret i en kastrull tills det blir en kräm. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i rabarberkrämen. Låt svalna.
    5. Vispa äggula och socker pösigt. Vispa äggvitorna och grädden var för sig. Blanda ihop äggule-smeten och grädden med rabarbermoset. Rör sist i äggvitorna försiktigt. Häll rabarbersmeten över tårtbotten, ställ in i kylen och låt stelna ett par timmar.
    6. Garnera tårtan med vispad grädde, färska jordgubbar och flisad blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    leabus 31 maj 2009

    Använde fyllningen i en vanlig tårtbotten idag och den fick högsta betyg av gästerna. Det var kanongott!! Kommer garanterat att göras fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben