Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Serverar: 4 portioner

En gryta som för dig till Afrika i smaksinnet. Fisk, ägg och kikärter är en god kombination. Denna gryta kommer göras fler gånger här hemma.

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 2 ägg
  • 400 g hokifilé, fryst, halvtinad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 3 dl vatten
  • 0.75 tsk salt
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • Ev tabasco
  • 400 g kikärter på burk
  • Hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Koka äggen ca 5 minuter. Skala och dela dem i halvor.
    2. Skär hokifilén i ca 2 cm stora bitar. Blanda med 1 msk olivolja, spiskummin och koriander i en skål. Låt stå medan resten görs.
    3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär purjolöken i skivor. Fräs purjolök och paprika i 1 msk olivolja ca 1 minut i en kastrull. Smula ner buljongtärningen.
    4. Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka ca 5 minuter under lock. Krydda med salt, paprikapulver och eventuellt några droppar tabasco.
    5. Låt kikärterna rinna av och skölj dem. Lägg i fisk och kikärter i grytan och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Garnera med hackad koriander.
    6. Servera grytan med ägghalvor och couscous.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben