Nordafrikansk kycklinggryta med saffran,aprikoser och mandel

Serverar: 4 portioner

En mycket god gryta

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 påse saffran (1/2 g)
  • 1 kanelstång
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl torkade aprikoser
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl skalad mandel
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Skala lök, vitlök och morötter. Skär lök och morötter i skivor och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i strimlor.
    2. Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt kyckling, ingefära, saffran och kanelstång. Låt kryddorna fräsa med någon minut.
    3. Tillsätt vatten och hönsbuljongtärningar. Koka sakta i 5 minuter. Dela aprikoserna i halvor och lägg ner dem i grytan, koka sakta i ytterligare 5 minuter.
    4. Smaka av grytan med salt och peppar. Rosta mandel i en torr stekpanna och hacka koriandern. Strö mandel och koriander på toppen av kycklinggrytan.
    5. Servera grytan med fullkornsris och matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben