Saffranssnitt med mandel

Serverar: 45 portioner

Dessa bakade jag för första gången förra julen men de har kommit för att stanna... Lättbakade dessutom. Jag gör dubbel sats för de går åt fort.

Ingredienser

  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker, gärna råsocker strö
  • 1 msk sirap, ljus
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ g saffran
  • ½ dl hackad, oskalad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Göres med fördel i en matberedare.
    2. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
    3. Dela degen i tre lika stora delar och rulla ut dem till 3 längder som är lika långa som bakplåten. Tryck till dem med en gaffel.
    4. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    5. Låt längderna svalna en aning innan de skärs i sneda snitt, ca 2 - 2 ½ cm breda.
    6. Tips: Som variation kan man tillsätta 1 tsk grovmalen kardemumma i stället för saffran.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    grill 27 november 2009

    Bakade dom i går. Lätt att göra och goda, kommer att göra dom många gånger.

    guardianlinda 19 december 2009

    Vilka kanongoda kakor, hoppade över mandeln och missade att det skulle vara 2 tsk vaniljsocker det blev bara 1 tsk, men de blev toppen ändå.....Dessa kommer att bakas många gånger....Tack för ett kanonrecept!..Givetvis blir det ett toppbetyg/Linda

    guardianlinda 9 februari 2011

    Dessa mumsbitar blev bakade imorse, bytte saffranen mot kanel, jättegott. De är så smidiga att göra & otroligt goda/Kram

    sjuttiotalist 12 december 2013

    Toppbetyg! Jättesmarriga och enkla att göra. Kommer att bakas fler gånger hemma hos oss den här julen då dom verkar ta slut så snabbt... Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben