Nordisk viltfärswok

Serverar: 4 portioner

Enkel och god wok med Nordiska smaker.

Ingredienser

  • 500 g viltfärs
  • 1 st purjolök
  • Ca 300 g vitkål
  • 2 st morötter
  • 200 g champinjoner
  • Smör
  • 10 st stötta enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk viltfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl frysta tranbär
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Servering
  • Surdegsbröd i skivor
  • Eventuellt kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och strimla kålen. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Dela champinjonerna. Stek färs och grönsaker i smör i omgångar i en stor stekpanna.
    2. Lägg tillbaka allt i pannan. Tillsätt kryddor, soja, fond och vatten. Koka ihop under lock i ca 5 minuter. Blanda i tranbär och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med surdegsbröd och eventuellt kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben