Hallon- och kokospaj

Serverar: 8 portioner

Här är en paj med nordiska bär och ett exotiskt kokostäcke i spännande förening!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 äggulor
  • 1 - 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 1 påse ( 200 g) riven kokos
  • 2 äggvitor
  • 1 ägg
  • Cirka 500 g hallon
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker och matfett för hand eller i en matberedare.
    2. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    3. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
    4. Gör fyllningen. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Rör ner socker, kokos, äggvita och ägg i matfettet.
    5. Fördela hallonen i pajskalet. Häll över kokosblandningen.
    6. Grädda pajen mitt i ugnen cirka 15 minuter. Servera den varm eller ljummen.
    7. Använd färska hallon i det här receptet. De frysta bären blöter lätt upp pajbottnen och gör den mjuk. När det inte är säsong för färska hallon kan dessa ersättas med frukt. Skalad, skivad mango, papaya eller pepino smakar mycket gott med kokostäcke. Skalade och halverade physalis är en annan läcker variant.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    renta 4 mars 2009

    Gjorde denna och det blev en succe´. Jag tog frysta hallon och strödde lite potatismjöl över dom innan jag lade på fyllningen och det blev jättebra. Tack tack. // Eva

    annikab1 26 november 2011

    Detta recept brukar jag göra utan pajbotten. Lätt att slänga ihop om det kommer besök. Använder frysta hallon för det gör inget om det rinner lite. Super gott. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben