Från Marbella på den spanska Medelhavskusten kommer denna sydländska fiskrätt. Den blir lika god i nordisk tappning med torsk, sej eller kolja i grytan. Gudomligt god! Jag har provat med både musslor och räkor, en gång tog jag kräftstjärtar.
Ingredienser
1 pkt djupfryst torsk , sej eller kolja , ca 400 g
1 burk musslor i vatten , ca 225 g
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 tärning fiskbuljong
2 vitlöksklyftor
1 krm paprika
Salt
1 pkt djupfrysta små gröna ärtor
2 msk finhackad persilja
Instruktioner
- Tina fiskblocket i 30 minuter. Skär det i 8 skivor på snedden. Låt musslorna rinna av väl och spara spadet.
- Häll mjölet på en tallrik och vänd fiskbitar och musslor i mjölet.
- Häll grädde och vin i en låg, vid kastrull. Tillsätt fiskbuljongtärningen och 3 msk av musselspadet. Låt allt sjuda under lock i cirka 5 minuter.
- Skala vitlöksklyftorna och skär dem i skivor eller pressa dem. Lägg vitlök, paprika, fisk och musslor i grytan och låt sjuda ytterligare 5-8 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt.
- Tillsätt ärterna och låt dem bli varma. Strö över hackad persilja och servera. Jag brukar ha kokt potatis till.
Liknande recept
Kommentarer (0)