Nori och bröd friterad fisk

Till fisk och skaldjur.

Ingredienser

  • 90 g panko (japanskt ströbröd)
  • 1 ark nori
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 4 medelstora fiskfiléer av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Räcker till 4 medelstora fiskfiléer.
    2. Nori och japanskt ströbröd hittas enklast i asiatiska affärer.
    3. Lägg japanskt ströbröd i en skål. Riv eller klipp ett ark nori i småbitar och rör ner i ströbrödet.
    4. Salta och peppra vetemjölet i en skål.
    5. Vispa upp ägget lätt i en tredje skål.
    6. Nu är det färdigt för fritering.
    7. Ta den fisk du valt och klappa torr med hushållspapper och vänd lätt i mjölblandningen. Doppa dem i ägget, låt löst ägg rinna av och vänd dem sedan i noriblandniningen. Fritera och låt rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben