Norrländsk wok

Serverar: 4 portioner

Rödkål, äpple, rödlök och renskav wokas och kryddas med garam masala. Servera woken med potatismos och heta rårörda lingon.

Ingredienser

  • 2 paket renskav à 240 g (tinad)
  • 250-300 g röd- eller vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 stort rött äpple
  • ½ msk garam masala
  • 1 dl grovhackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Olja att steka i
  • Heta lingon
  • 1 färsk röd chilifrukt
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk garam masala
  • Tillbehör
  • Potatismos
  • Instruktioner

    1. Heta lingon: Dela chilifrukten, skrapa ut kärnorna men låt kärnfästena sitta kvar (ger extra styrka). Finhacka chilifrukten. Blanda chilifrukt, lingon, persilja och garam masala. Ställ åt sidan tills vidare.
    2. Hetta upp en stekpanna/wok. Bryn renskaven i olja. Rör och se till att alla skavbitar lossnar från varandra. Krydda väl med salt och peppar. Lägg upp köttet på en tallrik. Skölj ur stekpannan.
    3. Skär kålen i bitar. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela, kärna ur och klyfta äpplet.
    4. Hetta upp pannan på nytt med olja. Stek/woka kål, rödlök och äppelklyftor i 2-3 minuter tills de blivit lätt brynta. Lägg ner köttet, pudra över garam masala och stek/woka i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Vänd ner den grovhackade persiljan. Lägg upp på tallrikar och servera genast med de heta lingonen och potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben