Rödkål, äpple, rödlök och renskav wokas och kryddas med garam masala. Servera woken med potatismos och heta rårörda lingon.
Ingredienser
2 paket renskav à 240 g (tinad)
250-300 g röd- eller vitkål
1 rödlök
1 stort rött äpple
½ msk garam masala
1 dl grovhackad persilja
Salt
Peppar
Olja att steka i
Heta lingon
1 färsk röd chilifrukt
2 dl rårörda lingon
1 msk finhackad persilja
1 tsk garam masala
Tillbehör
Potatismos
Instruktioner
- Heta lingon:
Dela chilifrukten, skrapa ut kärnorna men låt kärnfästena sitta kvar (ger extra styrka). Finhacka chilifrukten.
Blanda chilifrukt, lingon, persilja och garam masala. Ställ åt sidan tills vidare.
- Hetta upp en stekpanna/wok. Bryn renskaven i olja. Rör och se till att alla skavbitar lossnar från varandra. Krydda väl med salt och peppar.
Lägg upp köttet på en tallrik. Skölj ur stekpannan.
- Skär kålen i bitar. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela, kärna ur och klyfta äpplet.
- Hetta upp pannan på nytt med olja. Stek/woka kål, rödlök och äppelklyftor i 2-3 minuter tills de blivit lätt brynta. Lägg ner köttet, pudra över garam masala och stek/woka i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner den grovhackade persiljan. Lägg upp på tallrikar och servera genast med de heta lingonen och potatismos.
Liknande recept
Kommentarer (0)