Norsk dajmkaka

Serverar: 10 portioner

Norrmännen älskar söta kakor och tårtor. Pröva den här barnsligt goda norska glasstårtan.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 100 g hackad mandel
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dubbeldaim
  • Dajmkulor att garnera med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt försiktigt 1 ½ dl socker och sötmandel.
    3. Häll upp smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
    4. Grädda i 30-35 minuter. Låt mandelbottnen svalna inuti formen.
    5. Vispa gulor och 1 dl socker vitt och pösigt. Vispa grädden. Skär dajmen i ganska stora bitar. Tillsätt grädde och dajm i äggsmeten.
    6. Lägg gräddfyllningen ovanpå mandelbottnen som fortfarande är kvar i formen. Sätt in i frysen minst 4 timmar.
    7. Dekorera med daimkulor.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    10-12
    3
    4.3
    2 h 15 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    evanneli 21 maj 2009

    vad tror du om detta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben