Norsk Laxwrap med dippsås

Serverar: 4 portioner

Lax är klart den godaste fisken, det tycker jag och min mun. =)

Ingredienser

  • 500 g Norsk Laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 8 st tortillabröd , stora
  • färska grönsaker , t ex paprika , purjolök och salladsblad
  • 4 msk soja
  • 1 tsk ingefära , riven , färsk
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 stänk pressad lime
  • Instruktioner

    1. 1. Skär laxfiléerna i avlånga bitar, 2-3 cm tjocka och drygt 10 cm långa. Salta och peppra. Stek dem på hög värme, ca 1/2 minut på varje sida.
    2. 2. Skär även grönsakerna i avlånga bitar. Lägg lite grönsaker och lax på ett tortillabröd ca 5 cm från brödets underkant. Vik först underkanten över laxen och grönsakerna så att en ficka bildas. Vik därefter in kanterna av brödet.
    3. 3. Blanda ingredienserna till såsen och fördela på fyra små skålar eller fat. Ät wrapsen genom att dippa dem i såsen mellan tuggorna.

    Liknande recept

    4.3
    2 h 15 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben