Nougat

Ingredienser

  • 5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl honung eller ljus sirap
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2-3 äggvitor
  • 75 g rostade nötkärnor
  • Instruktioner

    Blanda socker, salt, honung eller sirap och vatten i en kastrull och koka allt på hög väme ca 1 tim. Koka tills blandningen börjar bli tjockflytande och svagt ljusgul till färgen. Doppa en sked i sockerlagen och därefter i ett glas med kallt vatten. Massan ska då vara lite seg med gå att bryta sönder. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt den heta sockerlagen i en fin stråle under fortfarande kraftig vispning i ca 10 minuter. Den ska vispas till dess att den tjocknar och blir seg. Ju längre Du vispar desto fastare och segare blir nougaten. Hacka nötterna grovt och blanda ner i smeten. Häll upp den på bakplåtspapper och forma till 4 smala längder ca 2 cm breda. Låt stå ett tag tills smeten torkat något. Skär sedan i tjocka bitar. Linda in dem i plastfolie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben