Nougatkaka

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 30 minuter

Försvinnande god och så enkel att göra. Godast om man förvarar den i kylen så att den inte blir för mjuk. Kan även frysas. Smakar förresten lika bra halvfrusen oxå ifall man inte orkar vänta.... :D

Ingredienser

  • 300 g smält margarin
  • 13½ dl havregryn
  • 3 msk vetemjöl
  • 4½ tsk bakpulver
  • 3 dl socker
  • 3 msk sirap
  • 250 g nougat
  • Instruktioner

    Rör ihop allt till en röra och fördela den jämnt i en smord långpanna och platta till. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter. Hyvla nougat över den varma kakan och bred ut. Låt nougaten stelna och skär sedan rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Heisjo 28 maj 2008

    Ganska kraftig och söt kaka. Smakar toppengott men man kan inte äta så mycket av den (vilket klart har sina fördelar...)

    zonale 5 september 2008

    Enkel att göra, en riktig godiskaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben