Nougatkaka

Serverar: 8 portioner

Lite lyxig variant av chokladkaka

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kokande vatten
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g margarin
  • Garnering
  • Ca 200 g nougat
  • Ev hackade nötter el. mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ut vaniljsockret och kakaon i det kokande vattnet innan detta röres ner i smeten. Blanda därefter växelvis i vetemjöl, bakpulver och mjölk och tillsätt slutligen det smälta margarinet. Grädda kakan i en ganska stor form i mitten av ugnen i 150 grader ca 30 minuter.
    2. Låt kakan svalna lite medan nougaten smältes i vattenbad. När den är klar är det bara att breda den på kakan. Om man vill kan man piffa upp det hela med hackade nötter eller mandel.

    Liknande recept

    3.7
    30 min
    20-25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben