Nougatrutor med havregryn

Då kakan blir nougatsöt så skär jag den i mindre bitar så det blir massor med kakor! Perfekt.

Ingredienser

  • 200 g margarin smällt
  • 8 dl havregryn
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 msk ljussirap
  • Ett paket nougat Brukar finnas vid bakvaror
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 g. Smörj långpannan med lite margarin. tag fram en plastbunke och typ en slev eller en sked eller något liknande.
    2. Blanda ihop margarinet, havregryn, vetemjöl, bakpullver, socker, vaniljsocker och sirap. Tills det blir som en massa. Häll det i långpannan och sätt in den i ungen i 10 min.
    3. Tag ut långpannan ur ungen. Tag fram nougaten ur kylen. Hämta en osthyvel. Hyvla sedan nougaten och lägg på den Varma havremassan. Var noga att den kommer överallt. Låt sedan nougaten smälta ovanpå. När formen har svalnat ställ in den i kylen ca 1 timme tills det har blivit kallt.
    4. Ta en vass kniv och skär den i rutor. Kom ihåg att du måste ha den i kylen annars smälter nougaten.

    Liknande recept

    4.8
    25-30
    7

    Kommentarer (2)

    camillaf14 22 oktober 2008

    Kanongod kaka som verkligen är lättbakad. Jag kommer helt klart baka den fler gånger! //Camilla

    annabu 2 december 2011

    Dom är supergoda!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben