Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

Serverar: 4 portioner

En väldigt smakrik, nyttig och färgglad maträtt med en underbar buljong.

Ingredienser

  • 3 citrongräs
  • 1 ½ liter höns- eller grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • ½ dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ tsk chiliflakes
  • 4 limeblad
  • 1 liten purjolök
  • 2 morötter
  • 8 champinjoner eller shiitakesvampar
  • 250 g pak choi
  • 4 ägg
  • 4 portioner glasnudlar
  • 250 g gröna sojabönor
  • 250 g blomkålsris, Ica´s färdiga
  • 1 lime
  • Servering
  • Grovskuren koriander
  • Skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Krossa rötterna på citrongräset med baksidan av en kniv. Knyt en knut på varje grässtrå så de blir runda. Koka upp buljongen med citrongräs, soja, sesamolja, chiliflakes och limeblad i en stor kastrull.
    2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt på snedden. Skiva champinjonerna eller dela shiitaken. Skär pak choi i klyftor.
    3. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka dem 7 minuter. Skölj äggen kalla, skala och dela dem. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem kalla.
    4. Tillsätt purjolök, morötter och svamp i buljongen och koka upp. Lägg sedan i pak choi, sojabönor och blomkålsris och koka upp. Smaka av buljongen med limesaft.
    5. Fördela nudlar och ägghalvor i förvärmda djupa tallrikar. Häll över buljongen och grönsakerna. Toppa med räkor och strö över grovskuren koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben