Nya Zeeland citronsnittar

Serverar: 22 portioner

Dessa kakor skvallrar om att den engelska Afternoon tea-traditionen även finns på Nya Zeeland. Den kryddsmakande godbiten är helt rätt till en kopp te.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk mald ingefära
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald koriander
  • 3 tsk bakpulver
  • 3½ dl filmjölk
  • Glasyr
  • 2½ dl florsocker
  • 2 msk saft av 1 citron
  • Garnering
  • Kanderade violer
  • Kanderade apelsinskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker pösigt. Använd gärna elvisp för extra volym.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje. Blanda mjöl, ingefära, kryddnejlikor, kanel, koriander och bakpulver. Rör ner allt i smeten. Tillsätt filmjölken.
    3. Smöra och bröa en långpanna, ca 20x30 cm. Häll därefter smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
    4. Låt kakan stå kvar i långpannan en liten stund. Skär den sedan i trekantiga bitar. Ta upp och låt dem kallna på galler.
    5. Gör glasyren: Rör samman florsocker och citronsaft. Bred glasyren över kakorna. Använd en liten spade, s k lilleman, för att få den jämn och fin.
    6. Garnera snittarna med violer och apelsinskivor innan glasyren stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben