Nyfiken i en strut

Serverar: 4 portioner

Den här efterrätten är lätt att tillaga och älskad av både barn och vuxna. Fyll strutarna precis före servering så struten inte mjuknar av grädden.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g socker
  • ½ tsk kanel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ihop ägg, mjöl, socker och kanel till en jämn smet. Rita ringar på ett bakplåtspapper, så stora som du vill ha strutarna.
    3. Bred smeten mycket tunt i ringarna och grädda i 175° tills kakorna börjar bli ljust bruna, lite mörkare runt kanten.
    4. Ta ut dem och forma strutar genast, innan kakorna kallnar. Låt strutarna stelna.
    5. Vispa grädden hårt och blanda med rårörda lingon eller någon annan sylt.
    6. Fyll strutarna med gräddsylten och lägg på tallrikar, häll på lite extra sylt som garnityr.
    7. Pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben