Nyttiga bullar med hasselnötter
Goda och nyttiga!
Ingredienser
50 g jäst
0,5 liter vatten
2 msk olja
3 tsk salt
2 msk socker
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
Ca 4 dl grahamsmjöl
Ca 4-5 dl dinkelmjöl
Instruktioner
Värm vatten till 37 grader och lös upp jästen i det varma vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-2 timmar.
Forma till bullar. Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med ägg/olja eller mjölk. Vill du kan du strö över lite linfrö eller rågkross.
Ugnstemp: 250 grader, gräddas ca 8-10 minuter
Liknande recept
Nyttiga köttfärsen
2.3
4-6
5
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Bullar/vetedeg grundrecept
4.8
2 h
60
8
Bullar med vitchokladfyllning
4.6
20
5
Bullar med vaniljkräm
5
20
1
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Vanilj/kokos bullar
4.6
45
19
Klaras bullar
4.6
21
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Kommentarer (1)
Juliarosie
16 april 2010
Men det är ju för lite mjöl i receptet, jag fick tillsätta ganska mycket.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Men det är ju för lite mjöl i receptet, jag fick tillsätta ganska mycket.