Nyttiga bullar med hasselnötter

Goda och nyttiga!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 0,5 liter vatten
  • 2 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • Ca 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 4-5 dl dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vatten till 37 grader och lös upp jästen i det varma vattnet.
    2. Tillsätt övriga ingredienser. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-2 timmar.
    3. Forma till bullar. Låt jäsa ca 30 minuter.
    4. Pensla med ägg/olja eller mjölk. Vill du kan du strö över lite linfrö eller rågkross.
    5. Ugnstemp: 250 grader, gräddas ca 8-10 minuter

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    Juliarosie 16 april 2010

    Men det är ju för lite mjöl i receptet, jag fick tillsätta ganska mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben