Nyttigare chokladmuffins

Serverar: 10-15 portioner

Vaniljyoghurt, banan och kakao fungerar i det här receptet utmärkt som ersättning för både socker, vaniljsocker, florsocker och choklad.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl dinkelmjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl lätt vaniljyoghurt
  • 1 msk honung
  • 2 stora bananer
  • 1 dl mandel
  • 5 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl och havregryn med bikarbonat i en bunke. När dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning rapsolja, uppvispat ägg, vaniljyoghurt, honung, banan, mixad mandel och kakao.
    3. Rör till en kladdig men sammanhållande smet.
    4. Klicka med en sked ut smeten i aluminiumformar på bakplåtsklädd plåt.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Diabetes
    Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben