Serverar: 10-15 portioner
Vaniljyoghurt, banan och kakao fungerar i det här receptet utmärkt som ersättning för både socker, vaniljsocker, florsocker och choklad.
Ingredienser
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 dl fiberhavregryn
2 tsk bikarbonat
1/2 dl rapsolja
1 uppvispat ägg
2 dl lätt vaniljyoghurt
1 msk honung
2 stora bananer
1 dl mandel
5 msk kakao
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl och havregryn med bikarbonat i en bunke. När dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning rapsolja, uppvispat ägg, vaniljyoghurt, honung, banan, mixad mandel och kakao.
- Rör till en kladdig men sammanhållande smet.
- Klicka med en sked ut smeten i aluminiumformar på bakplåtsklädd plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...
Diabetes
Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...