Ölbräserat oxkött

Serverar: 4 portioner

God mat när hösten snart knackar på dörren.

Ingredienser

  • 4 msk solrosolja
  • 3 gula lökar, skivade i ringar
  • 1 kg kokkött av oxe, delat i 4 bitar
  • 3 dl Guinness
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp halva mängden olja i en stekpanna. Lägg i löken och stek den mjuk och ljust guldbrun på låg värme, ca 10 minuter. Rör om då och då. Lyft upp löken med en hålslev och lägg den åt sidan.
    2. Häll resten av oljan i stekpannan och öka värmen till medelhög. Lägg i köttet, i omgångar om så behövs, och bryn det runt om, ca 8-10 minuter. Vänd det några gånger under tiden.
    3. Lägg hälften av löken i botten av en gryta. Lägg i köttet, krydda med salt och peppar och lägg sedan resten av löken över köttet. Häll på Guinness, lägg ett lock på grytan och tillaga i ugnen i 3 timmar eller tills köttet är mycket mört.
    4. Servera det direkt ur grytan med kokt potatis och valfri grönsak.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8
    3.7
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben