Öllimpa 2st

Jättegott bröd

Ingredienser

  • 1 flaska Öl 33cl
  • Vatten ½ liter tillsammans
  • 1 pkt Jäst
  • 1 tsk Salt
  • 1 ½ dl Sirap
  • 1 ägg
  • Ca: 17 dl Rågsikt
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet tills det är ganska varmt och häll i ölen så att vätskan blir fingervarm.Lös upp jästen med vätskan blanda i övriga ingredienser och arbeta ihop degen och låt jäsa 1 timma.
    2. Dela degen i 2 delar och forma till 2 limpor lägg dem på plåt och låt jäsa 30 minuter. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    5
    3 h
    10-12
    7

    Kommentarer (5)

    begeanka 17 september 2008

    mumsigt!

    begeanka 20 september 2008

    Har bakat dubbel sats öllimpa till idag, då detta bröd var populärt hos hela familjen!!! Rekommenderas varmt!

    sikaal 23 mars 2010

    Jättegott, lättbakat! Rekommenderas! Undrar om man kan använda "ölslattar" att baka med? Du får gärna ta bort bilden om du vill! Lena

    sikaal 20 april 2010

    Det gick jättebra att baka på "slattar". Ölen hade stått i kylskåpet över natt, så det var en hel del kolsyra kvar, annars blir det väl något annat. :-D

    kilu 28 december 2010

    Bakade dessa limpor idag. Verkligen goda. Dom gör jag fler gånger. Enkelt var det också

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben