Ölmarinerad tjälknöl

Serverar: 8 portioner

Gott till gratäng, potatissallad eller som smörgåspålägg.

Ingredienser

  • 1 kg fryst benfritt kött av nöt, älg eller rådjur
  • Marinad
  • 3 dl öl eller porter
  • 3 msk socker
  • 3 msk salt
  • 2 msk grovkrossade enbär
  • 1 tsk grovkrossade svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 75 grader Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Stick in en termometer så att spetsen kommer i mitten när köttet har tinat. Låt stå tills termometern visar 75 grader ca: 12 timmar, beroende på köttets form. Blanda marinaden och lägg köttet i en stor fryspåse medan det är varmt. Slå på marinaden och förslut påsen väl. Låt stå i kylskåpet i 6 timmar. Vänd några gånger under tiden.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben