Oemotståndlig tomat- och pastasoppa med basilika

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Jag är ingen soppmänniska, men den här soppan är otroligt god.

Ingredienser

  • 1 dl pastasnäckor
  • ½ gul lök
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 1/4 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaks eller hönsbuljongtärning
  • ½ dl basilika (hackad, färsk eller djupfryst)
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Koka pastasnäckorna. Skala och hacka löken, och fräs den i smöret i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna, vattnet, grädden och buljongtärningen och koka upp. Låt sjuda på svag värme några minuter. Häll i den kokta pastan och basilikan. Krydda med salt och peppar!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (2)

    mep 1 februari 2010

    Jättegod. Tack!

    Sha79 2 mars 2010

    Lade i lite quornbitar oxå. Funkade bra! Tack för receptet. Mkt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben