Koka lasagneplattorna i saltat vatten i cirka
5 minuter tills de är al dente. Skär eller stansa
ut 8 rundlar av lasagneplattorna och håll dem
varma i lite vatten och olivolja.
Rensa pilgrimsmusslorna, ta bort den lilla,
hårda muskeln. Skär ett litet snitt i pilgrimsmusslan och fyll den med tapenade.
Spara några spenatblad till garnering, stek
resten mjuk i olivolja i cirka 1 minut. Salta och
peppra.
Halstra pilgrimsmusslorna i en het stekpanna
cirka 1 minut på varje sida.
Koka upp hummerfonden och lägg i 1 msk
smör, vispa blankt.
Värm på pastan om du inte varmhållit den. Lägg en rund lasagneplatta på tallriken, lägg på spenat och 2 pilgrimsmusslor, lägg på den andra lasagneplattan som ett lock.
Toppa med den sista pilgrimsmusslan och lite hackad,färsk spenat. Ringla hummersåsen runtomkring.