Öppen sparris- och brielasagne

Serverar: 4 portioner

Lasagne behövs inte alltid göras i ugnen. Denna rätt fixar du snabbt ihop. 305 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 ask färska lasagneplattor, 200g
  • 2 tsk + 2 msk olivolja
  • 3 buntar vit och grön sparris, 750 g
  • 8 tunna skivor brieost, 120g
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 12 salvia- eller basilikablad
  • 2 tsk vinäger
  • Instruktioner

    1. Koka lasagneplattorna i två omgångar i rikligt med saltat vatten ca 5 minuter. Häll av pastan i durkslag och pensla plattorna med lite olja.
    2. Ansa den gröna sparrisen, ansa och skala den vita. Koka upp vatten och sjud sparrisen 3-5 minuter. Du kan också grilla den.
    3. Varva lasagneplattor i två lager med sparris och ost, salta och peppra mellan varven. Fräs salvia-/basilikabladen i olja och lägg på. Droppa vöer vinäger och mal över svartpeppar.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben