Sparris- och halloumipaj

Paj med grekisk yoghurt, halloumi, Saganaki och toppad med sparris.

Ingredienser

  • 250 g sparris
  • 5 dl ströbröd
  • 70 g smält smör
  • 2 äggulor
  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • 3 dl Fontana grekisk yoghurt
  • 2 dl riven Fontana Halloumi
  • 2 dl riven Fontana Saganaki
  • Paprikapulver efter smak
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. UGn 180 grader.
    2. Blanda ihop ströbröd, smör, äggulor, vatten och salt. Ställ i kylskåp i 30 minuter. Tryck därefter ut i en smord ugnsform.
    3. Koka sparris i 4 minuter. Ta ur sparrisen från vattnet och låt svalna.
    4. Vispa ägg och häll i yoghurten och den rivna osten. Salta och krydda med paprikapulver. Häll över i ugnsformen och sprid ut sparrisen ovanpå.
    5. Grädda i 30 minuter på 180 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marythecarybary 16 oktober 2012

    Mycket god paj! Roligt att göra något nytt med haloumi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben