Sparris- och kasslerpaj

Serverar: 4 portioner

Ännu en sommarpaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g grön sparris
  • 200 g kassler i tärningar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • Sparrisknoppar
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1 tärnad paprika
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 minuter.
    2. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten i 5 minuter. Dela stjälkarna och skär i småbitar. Spara knopparna på sparrisen till garnering. Lägg kassler- och sparrisbitarna i pajskalet.
    3. Vispa samman ägg, mjölk och grädde, tillsätt salt och ost och häll det över pajen. Grädda i 200 grader, 35-40 minuter.
    4. Garnera med sparrisknoppar, skinka, paprika och ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben