Sparris- och ostgratinerad kalvfilé

Serverar: 8 portioner

En god helgmiddag!

Ingredienser

  • 8 fina skivor benfritt kalvkött
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk sparris
  • Sås
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl sparrisspad +
  • Mjölk
  • 2 äggulor +
  • 1 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Garnering
  • Sallad
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Bryn kalvskivorna hastigt på båda sidor. Krydda dem och lägg dem i en smord eldfast form. Tag sparrisen ur burken och fördela jämnt över halvskivorna.
    2. Fräs smör och mjöl till såsen och tillsätt vätskan efter hand. När såsen kokat 5 minuter dras den från värmen och gulor plus grädde iröres. Låt såsen sjuda upp under vispning.
    3. Tag av kastrullen och tillsätt osten, vanlig riven sveciaost, ev. med lite tillsats av parmesan. Smaka av den fylliga blanka såsen väl med salt och cay6ennepeppar.
    4. Häll såsen över kött och sparris, som helt bör täckas. Strö på ytterligare riven ost och låt formen stå så tills det gratineras.
    5. Gratineringen tar 5-15 min. beroende på om rätten är varm eller kall dessförinnan, 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben