Ört- och baconpotatis

Serverar: 6 portioner

Piffa upp den bakade potatisen med en fyllning av bacon, örter och ost som smälter i munnen. 286 kcal/portion

Ingredienser

  • 6 bakpotatisar eller stora potatisar, ca 1,5 kg
  • 1 dl lättmjölk
  • 200 g lätt färskost, t ex Piladelphia
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad gräslök
  • 4 skivor bacon
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost, t ex prästost eller cheddar
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisarna och stick hål i skalet med en sticka. Kör potatisarna 10 minuter i mikron på hög effekt eller ångkoka dem 20 minuter över en kastrull med kokande vatten. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg potatisarna på ett galler i ugnen och baka 40 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom och skalet är hårt. Låt potatisarna svalna lätt.
    3. Halvera potatisarna och gröp ur dem, se till så att skalet förblir helt. Lägg potatismoset i en skål, tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet. Blanda ner färskost, vitlök och gräslök. Stek baconskivorna hårt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper och skär i 1 cm stora bitar. Blanda ner baconet i ost- och potatismoset och krydda med svartpeppar.
    4. Portionera upp moset i potatisskalen, sätt dem på en plåt och strö över osten. Sätt in i ugnen och baka cirka 10 minuter tills osten är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben