Ört- och limepastasallad

Serverar: 4 portioner

Mycket god pastasallad och passar utmärkt som del i en buffé! En rätt som går bra att göra dagen innan. Den tål att stå i kyl och skall serveras kall. Pastasalladen passar till både kött och fisk, men även till korv. (Som del i buffé räcker salladen till 12 pers)

Ingredienser

  • 375 g penne eller liknande pasta
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • Sås
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime - rivet skal och saft
  • 2-3 msk hackad färsk basilika
  • 2-3 msk hackad färsk dragon
  • 1 liten finhackad purjolök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan färdig i vatten med salt och olja. Spola pastan kall.
    2. Blanda samman ingredienserna till såsen i en stor bunke. Rör ner pastan och blanda väl. Låt stå kallt till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anmawa 18 juni 2009

    Jättegod pasta sallad som jag varmt rekomenderar.

    hanma 18 juli 2009

    En mycket god och väl tilltagen rätt som uppskattades på min sons studentbjudning. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben