Ört- och ostmuffins

Serverar: 6-8 portioner

Du bakar dem snabbt och är perfekta som mellanmål eller till en soppa.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2½ dl rågmjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 2 msk finhackad färsk oregano
  • 1 msk psylliumfrön
  • 50 g hårdost
  • 1 dl vatten
  • 1 dl yoghurt, 3%
  • 3 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, oregano och psylliumfrön i en bunke. Ris och tillsätt osten samt vatten, yoghurt, olja och ägg. Blanda väl.
    3. Fördela smeten i ca 7 muffinsformar och grädda längst ner i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    6-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben