Ört- och potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Mild och len soppa som värmer gott. Servera tillsammans med ett ugnsvarmt bröd.

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche med örter
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
    2. Fräs potatis och de båda löksorterna i oljan i en stor gryta. Häll över buljongen och låt puttra ca 10 min under lock.
    3. Rör i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite finklippt persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben