Har du kantareller, tratt eller gula? Byt då ut champinjonerna!
Gott med klyftpotatis och sallad.
Ingredienser
500 gr blandfärs
1,5 msk örtsalt
1 ägg
Sås
4 dl visp- eller mellangrädde
5-6 msk kinasoja
Salt
Citronpeppar
Riven ost
Instruktioner
Blanda ihop färs, ägg och örtsalt.
Forma till 2 rullar och lägg i frysen 3-4 timmar.
Bryn under tiden svampen och smaksätt lite grann.
Tag fram färsen från frysen och skär i skivor.
Bryn skivorna i lite matfett, lägg i ugnsform.
Strö svampen ovanpå.
Sås:
Rör ihop grädde, kinasoja, salt och peppar. (Lite lingonsylt är inte fel!)
Häll över färsbiffarna.
Strö över någon smakrik riven ost.
in i ugnen 200grader ca 30 minuter!!
Glömde du svampen i receptet..hi hi ? Meen..jag fattar ändå. ;)) TACK för receptet! :D