Örtbiffar i sås

Serverar: 4-6 portioner

Har du kantareller, tratt eller gula? Byt då ut champinjonerna! Gott med klyftpotatis och sallad.

Ingredienser

  • 500 gr blandfärs
  • 1,5 msk örtsalt
  • 1 ägg
  • Sås
  • 4 dl visp- eller mellangrädde
  • 5-6 msk kinasoja
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop färs, ägg och örtsalt. Forma till 2 rullar och lägg i frysen 3-4 timmar. Bryn under tiden svampen och smaksätt lite grann. Tag fram färsen från frysen och skär i skivor. Bryn skivorna i lite matfett, lägg i ugnsform. Strö svampen ovanpå.
    2. Sås: Rör ihop grädde, kinasoja, salt och peppar. (Lite lingonsylt är inte fel!) Häll över färsbiffarna. Strö över någon smakrik riven ost. in i ugnen 200grader ca 30 minuter!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matnjutaren 12 maj 2008

    Glömde du svampen i receptet..hi hi ? Meen..jag fattar ändå. ;)) TACK för receptet! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben